Политика за колачиња(cookies)

Ви благодариме за одвоеното време и што ја читате нашата политика за колачиња која е основен дел од нашата политика на приватност.Оваа политика за колачиња важи за нашата веб страница која е во сопственост на TESLALED. Со користењето на нашата страница се согласувате со нашита политика. Доколку не се согласувате ве молиме користете тн incognito сесија или напуштете ги нашите страници.Воедно го задржуваме правото да ја дополниме оваа Политика за Колачиња во кое било време, во зависност од приликите и потребите. Сите ревизии или дополнувања на на постоечки колачиња ќе бидат објавени овде во најкраток можен рок

 

Колачињата (Cookies) се мали датотеки кои привремено се складираат на вашиот диск, овозможувајќи и на нашата интернет страна да го препознае вашиот компјутер следниот пат кога ќе ја посетите интернет страната на ТESLALEDТESLALED ги употребува Cookies исклучиво за да собере информации кои и се потребни на нашата интернет продавница.Без нив, нашите услуги поврзани со веб-страницата, корисничкото и функционалното анализирање, како и системите за рекламирање не би можеле да функционираат. Доколку продолжите со користењето на нашата веб-страница, вие се согласувате со условите на користењето на колачињата. Благодарение на колачињата може да ве препознаеме кога и повратно сурфате на нашите страници, и овозможуваат вашата посета да биде побрза и персонализирана.

 

Воедно ве информираме дека колачињата не се:

 

-Наменети за шпионажа на корисници Малициозни кодови или вируси поврзани со несакани пораки

 

-Способни да ги следат командите на вашата тастатура

 

-Не може да ги крадат вашите податоци и лозинки

Teslaled.mk користи сопствени колачиња (“first party cookies”) неопходни за основно функционирање на сајтот, и надворешни колачиња (“third party cookies”) потребни за аналитика и маркетинг.Со цел да го добиете најдоброто можно корисничко искуство, сајтот функционира идеално кога колачињата се дозволени во вашиот пребарувач. Благодарение на колачињата може да ве препознаеме кога и повратно сурфате на нашите страници, и овозможуваат вашата посета да биде побрза и персонализирана. Дополнителни информации ќе бидат снимени само со ваша дозвола, на пример со внесување на податоци за правење нарачка.

Сурфање со инкогнито или приватни сесии.Сите модерни интернет пребарувачи имаат опција за incognito private browsing, треба само да кликнете со десен клик на табот на вашиот пребарувач и да изберете new incognito window или new private window.

Менаџирање на колачињата во сетинзите на вашиот пребарувач, следат линкови со детални упатства:

Edge

Chrome

Firefox

Safari

Opera

Brave

Internet Explorer

Користете TOR пребарувач Тор пребарувачот е специјален интернет пребарувач кој служи за анонимно сурфање преку прокси сервери и со оневозможени колачиња и скрипти, предноста е што е потполно анонимен, но главната маана му е што многу сајтови нема да бидат функционални, повеќе информации за тор пребарувачот може да видите овде.

Scroll to Top