LED тунелско

TESLA LED тунелско осветлување

Тунелите се дефинирани како структура на еден коловоз каде што е ограничена нормалната дневна светлина, така што видливоста на возачите е значително намалена. Трајноста, квалитетот и прецизната распределба на светлината се важни карактеристики на тунелското осветлување. TESLA LED светлечките тела користат високо ефикасен оптички систем кој што обезбедува висока прецизност и одлична вертикална распределба на светлината со значително намален отсјај, а тоа позитивно влијае на безбедноста во сообраќајот.

Карактеристики на производот

  • шест години непрекината работа од 24 часа на ден
  • оптички дизајн врз основа на меѓународни стандарди на патни тунели
  • користи висока моќ на LED светлечки диоди 70CRI
  • тип на светлина од 4500К - 6000К
  • влезен напон 0д 200 - 240V
  • (PF) фактор на сила 0.9 класа 1
  • сертифициран со IP66,погоден за влажни локации
  • поминати стандарди од типот на ANSI 2G(вибрации и отпор на удар)
  • идеална монтажна висина од 4 до 8 метри.
  • оптимална работна температура од -25℃ do +40℃