LED улично

TESLA LED Улично осветлување

TESLA LED е најквалитетното улично осветлување достапно на пазарот. Долгиот животен век е ознака за ова улично осветлување. Високо развиена технологија создадена по сите светски стандарди. Погодно за осветлување како на градови така и на рурални населби. Осветлување на улици, плацеви, дворови, паркинзи и сл.
Една TESLA LED улична светилка од 200W заменува стандардна улична светилка од 1000W. Што значи дека соодносот е 1:4. И ЛЕД осветлувањето не само што ја заменува истата моќност на светлина тука свети и посилно. Например во халогеното осветлување силата е 20 лумени по ват 1000 вати = на 20.000 лумени, осветлување со ЛЕД технологија 110 лумена по ват 200 вати = 22.000 лумени. Плаќате многу помалку а добивате многу повеќе. Доколку се земе во предвид дека уличното осветлување свети цела вечер од самото стемнување до раните утрински часови, заштедата на електрична енергија од економска гледна точка на месечно ниво е огромно.