LED сијалици

LED сијалици

Сооднос осветлување / потрошувачка
LEDсијалицата има светлечка моќ на 70/80 lm/W, додека класичната сијалица има околу 15 lm/W, што значи дека LED осветлувањето троши 8 пати помалку електрична енергија.
Енергетска ефикасност
LED сијалицата при употреба не се загрева на повеќе од 40-50°C, додека халогената и класичната сијалица се загреваат на повеќе од 200°C, и на тој начин поголемиот дел од енергијата се троши како топлина.
Век на траење
LEDсијалиците траат над 30.000 саати, класичните сијалици траат мах. 2.000 до 3.000 саати додека флуросцентните сијалици траат 10.000 сати.
Издржливост
За разлика од класичните и штедливите сијалици, LED сијалиците не содржат никакви штетни материи како жива или олово и се многу поотпорни на удар, вибрации и температура. .
Прилагодливост
Важно е да се напомене дека кај LED осветлувањето има на располагање многу поголем избор на бои на светлина а тоа се движи од 2500К жолта до 6500К бела боја. И аголот на светлината е многу попрецизен и поквалитетен.

Технички Податоци

 • Животен век 25.000 саати или 22.8 години.Мерено со просечно користење 3 саата на ден
 • Се користи на било кое друго место каде што се користи било која друга обична или штедлива сијалица
 • При палење не одзема време од 1 до 1.5 секунди како класичното осветлување палењето е моментално и во полна моќ и светлина
 • Насочувањето на светлината е директно и таму каде сто е потребно,што значи не се губи светлина према страните каде што светлина не е потребна,како на пример нагоре
 • Не содржи никакви штетни материи како зива или олово а кој се присутни во класичното штедливо и неонско осветлување
 • Не емитува UV светлина или IR радиација
 • Производот е со CE и RoHS сертификат

Технички Детали

 • Part Number73019
 • Item Weight9.6 ounces
 • Product Dimensions4.2 x 2.4 x 2.4 inches
 • Item model number73019
 • Size10 Watts = 60 Watt soft white, 2-pack
 • ShapeA19
 • Voltage120 volts
 • Wattage10
 • Item Package Quantity1
 • Type of BulbLED
 • Luminous Flux800
 • UsageSuitable for indoor / outdoor use
 • Batteries Required?No
 • Warranty Description3 years based on 3hrs /day, 7 days per week
 • Special FeaturesLong 25,000 hour life equates to 22.8 years at 3 hours per day of typical usage, Use these in any non-dimming fixture where you currently use incandescent or compact fluorescents, No warm up time and instant-on to full brightness, This is a semi-directional lamp best suited for applications where less backlighting is needed, Contains no mercury or lead and is RoHS compliant and does not emit UV or IR radiation