img01 img02 img03 img04 img05 img06 img07 img08 img09 img10

Најнови Продукти


Што е тоа LED осветлување?

LED осветлување се состои од светлечко емитувачки LED диоди кои што се екстремно економични и се со голем век на траење (50.000 саати или 5,7 години работа нон стоп). LED светлечките тела се загреваат многу помалку и тоа е една од причините зошто траат подолго. LED осветлувањето е релативно нова технологија и може да ви помогне да заштедите и до 90% на вашите трошоци за осветлување.
LED светлата траат многу повеќе од традиционалните светлечки тела, што значи не мора да ги менувате постојано и постојано... На пример LED цевката има век на траење од преку 50.000 саати, а неонката од само 3.000 саати. Треба да промените минимум од 10-12 неонки за една LED цевка, а да не напоменуваме дека се расипал стартерот, зуи неонката, трепка и сл. Класичните сијалици знаат да траат и само неколку дена додека LED цевките и сијалиците траат со години!!!